Make your own free website on Tripod.com
gabrielaspanicmalaysiawebsite

Home

BIOGRAPHY
MESSAGE BOARD
INFORMATION N' NEWS
LATEST NEWS N UPDATED!
ARTICLES
GABY'S CHAT TRANSCRIPT
TELENOVELAS
GABY LATEST PHOTOS
GABY NEWEST PICTURES
GALLERY
LU'S GALLERY
LATEST PICS
DANIELA SPANIC PICS
MAGAZINE'S COVERS
TWINS GALLERY
GABY'S MISC PICTURES
PICS N' ARTICLES
ABOUT LA USURPADORA
LU SYNOPSIS BY WEEKS
LU'S CASTS
LU'S FINAL
LU'S LYRIC
POR TU AMOR
PTA EPISODE GUIDE
LA INTRUSA
LA INTRUSA PICS
LA INTRUSA SUMMARIES
LA VENGANZA
LA VENGANZA PICS
LEARN SPANISH
SCREENSAVERS
THE FAN CLUB
LINKS
MISC PICS N PHOTOS
LU RINGTONES
GUEST BOOK
THE POLLS
IT ME, IT'S MY LIFE MY WORLD..
IT'S ME ,MY LIFE,MY WORLD II...
IT'S ME ,MY LIFE,MY WORLD III...
IT'S ME ,MY LIFE,MY WORLD III...

ANOTHER JOURNEY BEGIN.....

 

Bertemu lagi....we meet again.....well sambung balik my life my world part III kay....still remember that maxis guy....dari pakcik maxis dah jadi pakcik softlan lak....npk more matured.. and ciri2 kebapaan tu terserlah....aii....untung le sapa yg dapat dr segi lahiriah le....yg lain no komen....i heard actually rumours....dia dah kawin....aii tak tau le makcik...bertuah le that woman....xjadile I nak tuka softlan warna biru....besides that....iklan bank pun ada gak muka dia...laris skg nie....sapale orgnya....teringin gak nak kenal....tp gagal dikesan..well he's my dream guy...perrrfect.....skrg iklan nie dah jarang dah...well I 'miss' him..

 Cite lainlak.....recently I gie putrajaya....ada urusan sikit.on the way....i keep telling my friend about my dream...on that morning(mimpi subuh le nie kiranye),I dreamt about one of my senior officer(single lagi tau)....padahal dah berzaman I tak keje kat situ lagi.and then nak jadikan cerita....after settle urusan kat pejabat kat putra tu I pun klr dari lift nak gie kat kaunter....guess who I bump into...that guy....the guy that I dream pagi tadi kul 2 lebih jumpa kat situlak....can you imagine how I feel and not to mention my face look like.....dup dap dup dap....jantung rasa semacam je....i rasa static je kat situ.....cam takleh gerak....someone that u admire so much(actually used to-not anymore-well I think?!)mimpi pagi.jumpa ptg.well.. what a coincident....he ...he...my friend gelak bagai nak rak kat situ....yelah I baru je bagitau mimpi I kat dia on the same day and on the way nak gie putra tu...alih2 mimpi jadi kenyataan....sweet memory le jawabnye...mlm tu I sms dia..ingat lagi dia kat i...dia kata mana boleh lupa....wa xtido mlm le....he.... he..ape..taknye I le org 'jagaan' dia yg paling 'nakal' dan suka 'kacau dia'....tp kl reramai le....kl sesorang mati kutu I kat situ....sepatah haram pun tak ckp...hampeh....nakal2 gak tp sometimes  malu tu masih tebal lg...biasakle pompuan kan.....

 Well..  Malaysian tv skrg pesta telenovelas pulak...kul 1 ada Catalina y sebastian,kul 2 ada mth, kul 4 ada la duda (heroin dia sama yg jadi Catalina dlm Catalina y sebastian tp cantik sikit  dlm cite nie.ive heard the song....blh than sedap gak....actually I dah lama wait for la duda since I dpt tau yg daniela audition utk cite nie but unfortunately dia tak dpt watak utama coz diorang prefer experience actress tp I dgr she still dpt act jgk kat drama nie.can't wait..hopefully dpt tgk..but at 4 p.m time keje beb...payah le sikit....

 Apapun sempat tgk jlv ari nie.... scene Mauricio gie shopping brg.....fullamak handsome gile beb......ngan baju merah seluar jeans.....mmg handsome... takleh dinafikan..ha.. ha....don't get me wrong okay,just for fun....u know why I said like that coz sometimes our society mentalitynye agak narrow sikit.....puji sikit dah ingat yg kita nie kemaruk le sesgt....relaxs le...sesekali....yes girls....errrwoman just wanna have fun.....

Ok let's talk about smallville....the sexy lexy......hot lex luthor....he's got everything well except the hair ...ha.. ha....but pasal tu jgklak dia famous kan....dpt pujian pengkritik lagi....they compliment him....the character(lex Luthor) it's seems hes born to play  as lex....cute nye dia....I suka tgk pipi dia  cam nak cubit2 je....he ...he...the way he speak, the way he look at you, the way he walk... mmg cair dibuatnya.....kl nak cite psl lex nie....aikk satu ari tak abis....kl blh semua cite yg dia berlakon I nk buat koleksi......i suka gak ngan chloe tu......i think she's cute with lex.....clark lak muka baik..he has beautiful eyes...he's married sapa ntah nama wife dia Jaime something...apa-apapun smallville mmg best.......can't wait until Sunday....do u guys watch felicity?well mula2 slow sikit tp quite ok n interesting....i suka sb cite dia kena ngan our every day lives....plg I suka quotes dia.....i've  collected each episodes punya quotes....cite nie byk msg tersirat....well ambik yg baik je...don't focus yg u know tak sesuai ngan our culture....dlm real life bercinta gak si 'ben' tu ngan 'felicity'..tak sangka padahal masa tu si keri rusell tu dah ada someone....cinta lokasilah nie.mcm cite Alias tu khabarnya bercinta Michael ngan Sydney tu....well Michael tu cute gak.....sweet senyum dia .....  nie  a few  felicity quotes utk season 1 yg mostly sally yg bagi...Felicity pun ada.....

THIS IS ONE OF MY FAV ....I'm just saying, you know, you can't know, who that person is, the person who will become your ultimate confidant, your soulmate, or your lover. He maybe that guy you had your eye on for years, or he might be that guy standing next to you in torn jeans buying some part of his motorcycle. Whoever it is, he starts off as a stranger, so....could be anyone...ntah2 pakwe seblah umah ke..he he mana tau...ye tak...

OTHER QUOTES YG I SUKA GAK..... Maybe getting over someone youre in love with isnt impossible. Unless, maybe you dont actually get over it. Maybe you just learn to live with it. 

I guess when your heart gets broken, you sort of start to see the cracks in everything. I'm convinced that tragedy wants to harden us, and that our mission is to never let it.

Our best decisions, the ones that we never regret, come from listening to ourselves

 If equal affection cannot be, let the more loving one be me..yg baca translations kat bwh tu subtitle dia tulis..ape ye lbh krg mcm nie....jika tiada perasaan saling menyintai,biarlah saya yg lebih menyayangi... ha yg nie bukan I yg translate but I kutip translator tu yg tulis.wah tersentuh lak perasaan..sedey sedey..terharu  dibuatnye.payah le kl cinta seblah pihak nie.kan kan kan.

 Satu lagi..i  lupa nak copy paste dr internetother quotes byk sebenarnya yg I dah kumpul tp ntah camne yg nie lak tertinggal but I ambik yg translator tu tulis ye......yg mana lbh sukar kita mengharapkan  org ATAU kita adalah org yg menjadi harapan..wah keje I kumpul quotes dia je.best..

 Do u guys heard the song if you're not the one....by daniel beddingfield..i've get addicted to it donno whylah.. maybe sedap liriknye yg syok giler kot..antara liriknye..

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?
I don't know why you're so far away 
But I know that this much is true
Well make it through 
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in youre the one I build my home with
I hope I love you all my life..

Rasa cam jiwang le plak..u know what....finally I dpt gk d/load lagu theme song cite jepun overtime tu..''itule cite jepun yg I takleh lupa selain dari Tokyo cinderella zaman I kecik2 dulu..not to mention le oshin,rin hanekoma,yg somersault tu ape..lupe le...ha.. moero attack kot,pastu chiaki le bla bla bla..sayang ending cite overtime tu pompuan tu tak ngan hero tp pilih doctor tu...kl tak lg best...ni ha... lirik dia nak share.....I believe by yuko yamaguchi.....btw I dah berjaya d/load lagu no me ensenaste yg thalia nyanyi tu...best giler ...wpun xfhm mende dia ckp...

 

When I'm feeling small
When it's cold outside I don't know who I should believe.
And when i needed someone special just by my side
Who was there?

When I'm feeling old
When it's rain outside I don't know who is holding me
And now I need a little kind and tender moment
Who's with me?

I believe
someday I will love
Someone who's by my side
Oh someday
My special one will come alone
I keep on praying

When I'm lost inside
When I'm down and out I don't know who I should recall
And when I needed someone precious just by my side
No one there, no one was there

I believe
someday I will love
Someone who's by my side
Oh someday
My special one will come alone
I'll pray every day
Someday I will love
Someone who's my side
Oh someday Oh someday
I keep on waiting everyday


Keep on waiting le smp berjinggut le tunggu..yg lagu relax lak ...of course lagu sandarkan pd kenangan sarah ngan jamal..ngan ogy pun best...santai lagu nie...

Tgk tak iklan baru britney spears yg kete Toyota tu..tu fav iklan I skrg.she beautiful on that commercial...kl tak selekeh je makcik tu xmcm masa mula2 dia nyanyi dulu..

 TAK INGIN AKU RASA DIPERTANDINGKAN SEHINGGA DIRI DIPERBANDINGKAN UTK SELAMANYA.. KUCUBA UTK JADI YG TERBAIK....NAMUN ADA DIA YG LBH KAU CINTA.

2 be continue

 

Januari 16,2004

 

Hi, we meet again.dah lama tak jenguk n update website nie.so far I kerap update club, n website nie sometimes terlupalak akan kewujudannya.so far dah ada 3 website...gaby,Ricardo n wardina...tp sayang wardina punya website agak terbiar sikit dan terlalu simple..I'll try my best to fix it later.actually I nak pindahkan semua website nie meaning to say nak buat baru yang lebih menarik lagi...tp xde masa.

 

Lps nie I akan berhijrah ke utara sambung belajar balik.xtaule macammana..dah 6/7 tahun graduate(degree uitm)....skrang nie nak sambung blaja balik xtaule bleh ke tidak..rasa cam ntahle dah 'tua2' nie rasa otak cam dah karat je...hehe.but I'll try my best....doakan untuk I kay.

 

Sapa2 yg terbaca apa yg I tulis nie mesti surprise tgk ada sesat gamabr wan kamarudin kat sini kan.dia nie

'buah hati 'I yang the latest..suka sesgt dgn dia..suka dgr 'kepetahan' dia dlm edisi siasat n kecomelan wajahnya..he's soooooo cute....sayang tak berpeluang nak jumpa dia dlm real life....skrang nie walaupun jauh tp rasa dekat gak sb as long as still area kl/s'gor nie dekat le ye tak.tp I dah nak berhijrah ke utara nie(tgl beberapa ari je lagi)..rasa makin jauh n tak berpeluang le nak terserempak dgn dia kat mana2 ke..lps nie xleh le slalu 'tercongok' depan tv tgk edisi 7 n edisi siasat.i'll 'miss' him so much..sapalah yang bertuah dapat memiliki dia agakny...entah2 dah kawin ada anak kot...xtaule..don't get me wrong okay..xsalah memuji atau memuja apalagi meminati.asalkan tidak terlalu fanatic dan masih berpijak di bumi yang nyata dan tidak melanggar tatasusila,adat dan paling penting agama. Lagi satu yg I suka dia nie sb dia low profile tak 'over exposed'.. bagusle camtu, harap2 dia kekalkan cara dia yg skrang.Ok I ciao dulu....till we meet again...nanti I balik bercuti I singgah balik n try to update my websites n clubs.

 

From me nur iezamin @ adiena

wandinku.jpg

wandinku1.gif